Regio Elburg

Uitvaart in Elburg en omstreken

Wanneer er een dierbare overlijdt, moet er op korte termijn veel geregeld worden. Uw dierbare verdient natuurlijk een mooi verzorgde uitvaart. Wij van Alphega Uitvaartzorg regelen met zorg, respect en stijl een uitvaart op maat voor u.
In dit artikel beantwoorden wij de volgende vragen met betrekking tot een uitvaart in Elburg en omstreken voor u:
 
 • Welke mogelijkheden voor een uitvaart in Elburg zijn er?
 • Welke begraafplaatsen en crematoria zijn er in Elburg?
 • Waar kan ik een rouwdienst organiseren in Elburg?
 • Wat zijn de kosten voor een uitvaart in Elburg?
 

Welke mogelijkheden voor een uitvaart in Elburg zijn er?

Er zijn verschillende vormen van een uitvaart. Of u kiest voor een begrafenis, crematie of een bijzondere manier van begraven in de vorm van een natuur begrafenis is aan u. We zetten hieronder de verschillende mogelijkheden in regio Elburg nogmaals op een rij:
 • Een begrafenis: bij deze uitvaartvorm wordt de overledene begraven. Na de begrafenis hebben de nabestaande een tastbare gedenkplaats. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie, dit komt door de kosten van de grafsteen, de kist, en de aanschaf of huur van het graf.
 • Een crematie: bij deze uitvaartvorm wordt de overledene gecremeerd. Er is een grote keuze voor bestemming van het as, dit kan worden verwerkt in een sieraard, opgeslagen worden in een urn of uitgestrooid worden.
 • Natuurbegrafenis: bij deze uitvaartvorm staat het behoud van de natuur voorop. De graven gaan bij natuurbegrafenissen op den duur weer op in de natuur. Het is ook mogelijk om de urnen met asresten te begraven. Op de begraafplaats staan geen traditionele ogende grafstenen.

Welke begraafplaatsen en crematoria zijn er in Elburg?

Voor een begrafenis in Elburg kunt u kiezen uit de volgende begraafplaatsen:
 • Begraafplaats Bovenweg
 • Begraafplaats Zuiderzeestraatweg-West
 • Begraafplaats Oostelijke Rondweg
 • Begraafplaats Burchstraat
 • Joodse Begraafplaats
 
In Elburg zelf kan geen crematie worden gehouden. Er is namelijk geen crematorium in de directe omgeving van Elburg. Wel zijn er verschillende crematoria in Zwolle, Amersfoort en Apeldoorn. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met het uitkiezen van een geschikt crematorium.
 

Waar kan ik een rouwdienst organiseren in Elburg?

U kunt een rouwdienst in Elburg geheel naar de wensen van de overledene en nabestaande invullen. De rouwdienst kan gehouden worden in een kerk, in een aula van het crematorium, bij u thuis of bij een locatie bij u in de buurt. Alphega Uitvaartzorg helpt u graag bij het organiseren en regelen van een rouwdienst in Elburg.
 

Wat zijn de kosten voor een uitvaart in Elburg?  

De kosten van een begrafenis of crematie in Elburg hangen af van de keuzes die u voor uw uitvaart maakt. Een belangrijk punt hierbij is of er sprake is van een uitvaartverzekering. Weten wat een uitvaart kost? Gebruik hierbij onze kostencalculator.
 
Wilt u meer weten over hoe wij uitvaarten in Elburg en omgeving verzorgen? U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier, via ons telefoonnummer: 0341 - 26 43 95 of via het volgende mailadres: info@alphega-uitvaart.nl. Wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.

 

Contact

Cookie instellingen