Regio Zwolle

Alphega in regio Zwolle 

 

Een uitvaart regelen bij Alphega in Zwolle of in regio Zwolle?

 

Wanneer een uitvaart geregeld moet worden voor uw dierbare komt er veel op u en uw familie af. Er moet in een korte periode veel geregeld worden. De uitvaartbegeleiders van Alphega helpen u graag in deze moeilijke periode met het regelen van een goed verzorgde uitvaart in regio Zwolle. Zo kunt u rustig afscheid nemen, terwijl wij de zorg van de uitvaart uit u handen nemen. Daarnaast helpen we u met het inlichten van de voornaamste instanties.

Neem gerust contact met ons op na het overlijden of voor een aannamegesprek in Zwolle en omgeving. Bij spoed raden we aan om direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.
 

direct bellen  Mailen  

Hieronder kunt u meer informatie vinden over het organiseren van een uitvaart in Zwolle en omgeving.

Welke mogelijkheden voor een uitvaart zijn er?

Het woord uitvaart wordt voor zowel een begrafenis als voor een crematie gebruikt. Een bijzondere vorm van begraven is de natuurbegrafenis. Daarnaast is het mogelijk om het lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen. 

De uitvaartmogelijkheden bij Alphega Zwolle zijn:

 • Begrafenis. Een begrafenis is de benaming voor een plechtigheid waarbij iemand die is overleden begraven wordt. In Nederland wordt nog steeds veel voor begraven gekozen. Nabestaanden houden een tastbare gedenkplek voor hun dierbare. Dat het lichaam nog steeds ergens is kan troost bieden bij de nabestaanden. Een begrafenis mag alleen plaatsvinden op door de overheid aangewezen plaatsen.
 • Crematie. Een crematie is een uitvaartplechtigheid waarbij de overledene gecremeerd wordt. Andere woorden voor crematie zijn verrassing en lijkverbranding. Een crematie vindt plaats in een crematieoven waar het lichaam wordt verbrand. Na de crematie kan het as in een urn of een sieraad worden bewaard, maar het is ook mogelijk om het as uit te strooien.
 • Natuurbegrafenis. Naast gebruikelijke begraafplaatsen zijn er ook natuurbegraafplaatsen. Dit zijn speciale plekken in de natuur waar uw dierbare begraven kan worden, denk hierbij aan het park of het bos. Behoud van de natuur staat voorop bij een natuurbegraafplaats. De graven gaan namelijk op termijn volledig op in de natuur. Het is ook mogelijk om de urnen met asresten te begraven. 

Wat kan Alphega voor u betekenen in regio Zwolle?

In Zwolle en omgeving kunnen we de opbaring van het lichaam voor u regelen. De opbaring van de overledene kan in huis, in een uitvaartcentrum of in een crematorium. Ook is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een kerk, clubhuis of verenigingsgebouw. De meest voorkomende opbaargelegenheid in Zwolle is thuisopbaring. Bij opbaring kan het lichaam van de overledene worden gekoeld door koelingen. Naast koelen kan er ook gekozen worden voor balseming of thanatopraxie. Thanatopraxie is een lichtere vorm van balseming waardoor het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. 

In Zwolle en omgeving kan de afscheidsdienst worden gehouden in een kerk, op een begraafplaats of in een aula van een crematorium. Alphega werkt samen met alle crematoria en begraafplaatsen in Zwolle waardoor u zelf kunt kiezen op welke locatie u de dienst wilt houden. 

Het is ook mogelijk om een andere locatie te kiezen voor de afscheidsdienst, bijvoorbeeld bij u thuis of een zaal in de buurt. Zo kunt u het afscheid geheel naar wens van de overledene en nabestaanden invulling geven. Uitvaartondernemer Alphega helpt u graag bij het organiseren van de rouwdienst en het regelen van een passende locatie. Hieronder vindt u een overzicht van de begraafplaatsen en crematoria waar een afscheidsdienst gehouden kan worden in de regio Zwolle.

Begraafplaatsen in Zwolle en omgeving

De gemeente Zwolle telt bij elkaar 4 gemeentelijke begraafplaatsen en 5 begraafplaatsen in beheer van particulieren of kerkelijke instanties. Hieronder vindt u een overzicht van alle begraafplaatsen in Zwolle:

Begraafplaatsen in Zwolle

 • Begraafplaats Kranenburg
 • Begraafplaats Voorst
 • Begraafplaats Windesheim
 • Begraafplaats Meppelerstraatweg

Begraafplaatsen in beheer van particulieren of kerkelijke instanties

 • Begraafplaats Bergklooster
 • Rooms-Katholieke begraafplaats aan de Bisschop Willebrandlaan
 • Rooms-Katholieke begraafplaats in Wijthmen
 • Israëlitische begraafplaats aan de Kuyerhuislaan
 • Gesloten begraafplaats Het Heilige Kruis aan de Gasthuisdijk

Daarnaast is er een stichting opgericht genaamd Stichting Zwolse Natuurbegraafplaats Kranenburg Bergklooster. Zij willen graag de eerste natuurbegraafplaats van Overijssel vestigen in Zwolle op het voormalige landgoed Kranenburg. Hier bevindt zich momenteel ook een gemeentelijke begraafplaats en crematorium. Wanneer deze natuurbegraafplaats zich zal vestigen is nog onbekend. 

 

Op dit moment is natuurbegraafplaats Westerwolde de dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats voor Zwolle. Deze natuurbegraafplaats is gevestigd in het bosgebied nabij Hoog Soeren aan de Alverschotenseweg.

 

Crematoria in Zwolle en omgeving

In Zwolle bevindt zich crematorium Kranenburg gelegen op het vroegere ‘Landgoed Kranenburg’. Op het voormalige landgoed heeft Kranenburg ruim 20 hectare grond en tal van monumenten tot haar beschikking. Iedereen kan gebruik maken van de faciliteiten van crematorium Kranenburg, ongeacht woonplaats of religieuze achtergrond.

Hoe kan ik wensen vastleggen in Zwolle en omgeving?

Heeft u voor uw eigen uitvaart specifieke wensen? Bij Alphega Zwolle kunt u gratis een wensenboekje aanvragen waarin u alle wensen voor uw uitvaart kunt vastleggen. Zo kunt u bijvoorbeeld noteren of u een begrafenis of een crematie wilt en welke muziek er gespeeld moet worden. Zo neemt u de zorg van uw nabestaanden uit handen en kunt u uw eigen uitvaart persoonlijker maken.

vraag een gratis wensen boekje aan  


Wat zijn de kosten voor een uitvaart?

De kosten van een uitvaartplechtigheid in Zwolle en omgeving kunnen erg uiteenlopend zijn. Over het algemeen is een begrafenis iets duurder dan een crematie. De kosten zijn verder ook afhankelijk van uw wensen en de persoonlijke stijl van de overledene. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De keuze van de kist
 • Aanschafkosten van het graf
 • De manier van rouwvervoer
 • De locatie van de afscheidsplechtigheid
 • Hapjes en drankjes na afloop

De kosten van een uitvaart zijn ook afhankelijk van of uw dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Alphega kan de uitvaart verzorgen ongeacht waar u verzekerd bent en of u verzekerd bent. Mocht uw naaste een uitvaartverzekering hebben afgesloten, dan wordt een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. Ongeacht of u verzekerd bent of niet, is het verstandig om een inschatting van de kosten te maken voorafgaand aan de uitvaart. 

Om een inzicht te krijgen van de mogelijke kosten kunt u gebruik maken van onze kostencalculator.

bereken de kosten  


Hoe kan Alphega mij helpen?

Nadat uw contact hebt opgenomen met Alphega Zwolle, zal er direct één van onze uitvaartverzorgers u bezoeken om het een en ander voor de uitvaart te regelen. Wij starten met een kort kennismakingsgesprek, waar u ook meer kunt vertellen over uw dierbare. Gedurende het hele traject heeft u één aanspreekpunt en denken wij graag mee met de wensen voor de uitvaart van uw naaste.

 

Om de uitvaart echt eigen te maken, is het mogelijk om de uitvaartverzorger van Alphega Zwolle meer te vertellen over uw persoonlijke wensen die u wilt terug laten komen tijdens de uitvaart. De uitvaartverzorger zal vervolgens alle mogelijkheden met u bespreken. 

 

Een aantal onderdelen die besproken worden tijdens het eerste gesprek:

 • De locatiemogelijkheden in Zwolle en omgeving
 • De dag en het tijdstip van de uitvaart
 • De keuze in uitvaartkisten
 • Alle soorten vervoersmiddelen
 • Wat komt er op de rouwkaart te staan?
 • Welke bloemen wilt u graag?
 

Niet iedere beslissing behoeft tijdens het aannamegesprek direct te worden genomen. Bijvoorbeeld de invulling van de afscheidsdienst, dit kan ik de aanloop naar de dag van de uitvaart verder worden afgestemd. Lees hier alles over de voorbereidingen voorafgaand aan de crematie of begrafenis. 

 

Na de uitvaart zal er een nagesprek plaatsvinden. Hierin worden uw ervaringen besproken en kijkt de uitvaartverzorger of er nog verdere behoefte is voor nazorg. Lees hier meer over onze werkwijze.

Neem contact op met Alphega voor een goede verzorgde uitvaart in regio Zwolle

Wij kunnen u helpen bij het verzorgen van een uitvaart voor uw naaste in Zwolle en omgeving. Sinds 2004 verzorgt Alphega uitvaarten in Zwolle en omstreken en inmiddels hebben we een bekende naam in Zwolle. Met respect, zorg en stijl verzorgt Alphega begrafenissen en crematies waarbij de wensen van de nabestaanden én de kwaliteit voorop staan.

U kunt op meerdere manieren contact opnemen met Alphega Zwolle. Dit kan via het onderstaande contactformulier, door te mailen of door telefonisch contact met ons op te nemen. Bij spoed raden we aan om direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

 

direct bellen  Mailen  
 

Contact

Cookie instellingen