Uitvaart kosten

De kosten van een uitvaart kunnen erg verschillen. Dit is afhankelijk van de wensen van de overledene en zijn/haar nabestaanden. Om een beter inzicht in de kosten van een uitvaart te krijgen, hebben we op deze pagina de meest gestelde vragen beantwoord en geven we tips voor een betaalbare uitvaart.
   
Mocht u graag meer informatie willen over dit onderwerp dan kunt u contact met ons opnemen via info@alphega-uitvaart.nl of 0341 26 43 95.
 

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen snel oplopen en zijn per uitvaart verschillend. Bij Alphega organiseren we graag een uitvaart op maat en daarom is het lastig om hier een prijskaartje aan te hangen. We denken graag met u mee in mogelijkheden en zetten uw wensen om in een uitvaart binnen het beschikbaar gestelde budget. Zo kunnen we een basic uitvaart realiseren vanaf € 2.185,- (zonder graf- of crematiekosten). De gemiddelde prijs van een door ons verzorgde uitvaart bedraagt circa €. 4.835,- . Wilt u graag een precies kostenplaatje van een uitvaart ontvangen? Dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.
 

Met welke kosten moet ik rekening houden bij het organiseren van een uitvaart?

Voorafgaand aan een uitvaart moet er veel geregeld worden en dit brengt de nodige kosten met zich mee. Kosten waar u rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld:
 
 • De laatste verzorging van de overledene
 • Opbaarlocatie
 • Rouwvervoer
 • Kist
 • Rouwbloemen
 • Locatie afscheidsplechtigheid
 • Catering/Koffietafel
 • Crematie- of begraafkosten
 

Kun je vooraf berekenen hoeveel een uitvaart gaat kosten?

Bij de meeste uitvaartondernemers kunt u vooraf een offerte aanvragen zodat u een duidelijk beeld krijgt van de kosten. Dit kunt u ook doen bij Alphega Uitvaartbegeleiding. Daarnaast kunt u er bij ons voor kiezen om een persoonlijk gesprek aan te vragen om uw wensen te bespreken. Dit gesprek is volledig gratis en vrijblijvend en na afloop van het gesprek ontvangt u van ons een kostenoverzicht van de uitvaart, afgestemd op uw wensen.
 
Wilt u graag een persoonlijk gesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op via info@alphega-uitvaart.nl of 0341 26 43 95.

Klik hier voor de Kostencalculator.
 

Is cremeren goedkoper dan begraven?

Over het algemeen is cremeren goedkoper dan begraven. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn omdat er veel kosten buiten het cremeren of begraven om gemaakt worden bij een uitvaart. Bij begraven moet u wel rekening houden met de grafrechten die betaald moeten worden, welke per gemeente of begraafplaats enorm kunnen verschillen.
 

Wat houdt een uitvaartverzekering in?

Met een uitvaartverzekering zet u geld opzij dat later voor uw uitvaart kan worden gebruikt. Er zijn twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen; een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering. Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden het geldbedrag uitgekeerd van uw verzekering. Bij een natura uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een vast pakket aan goederen en diensten uitgekeerd.
Ongeacht waar u verzekerd bent kan Alphega voor u de uitvaart verzorgen. U bent niet altijd verplicht om met de uitvaartonderneming die op de polis vermeld staat in zee te gaan.
 
Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze pagina over uitvaartverzekeringen of neem dan contact met ons op via info@alphega-uitvaart.nl of 0341 26 43 95.
 

Tips voor een betaalbare uitvaart

Omdat de kosten voor een uitvaart aardig kunnen oplopen, geven we u graag tips om te bezuinigen op een uitvaart. Deze tips helpen u om te besparen op een uitvaart zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van een uitvaart.
 
Onze tips:
 • Kies ervoor om thuis op te baren in plaats van in een rouwcentrum
 • Vraag vooraf meerdere offertes aan bij verschillende uitvaartondernemers
 • Vraag offertes aan van verschillende afscheidslocaties of organiseer deze aan huis
 • Organiseer de uitvaart doordeweeks, dit is vaak goedkoper
 • Maak het overlijden bekend via social media in plaats van een rouwadvertentie in de krant
 • Houd de uitvaart intiem en kleinschalig
 
Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@alphega-uitvaart.nl of 0341 26 43 95.

Contact

Cookie instellingen