Wie zijn wij ?

Historie

In "De Harderwijker", het nieuws- en advertentieblad voor Ermelo, Harderwijk, Putten, Nijkerk, Barneveld, Hoevelaken, Bunschoten, Spakenburg, Nunspeet, Elspeet, Doornspijk, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattem, Kamperveen, Oosterwolde, enz enz. is op 1 maart 1913 te lezen:

"Dat Nunspeet met zijn tijd mede gaat bewijst weder het feit dat door den stalhouder den heer v. d. Pol alhier een moderne lijkwagen is aangeschaft waardoor langzamerhand, het ouderwetsche gebruik, het dragen der lijken bij de ter aardebestellingen vervangen zal worden door het gebruik maken van genoemd vervoermiddel."

Ook in de jaren voor 1913 verzorgde de stalhouderij het vervoer van de overledene, toen gebeurde dit veelal per "platte wagen". Het vervoer van de nabestaanden deed men ook, dit uiteraard per luxe rijtuig of koets.

In de vele decennia hierna heeft het bedrijf onder verschillende namen, zoals Stalhouderij "de Hoef", en Firma Van de Pol, het vervoer van overledenen en nabestaanden verzorgd in de wijde regio tussen Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle. Ook de Flevopolder is later aan het werkgebied toegevoegd.

Naast het vervoer van de overledene en nabestaanden werd ook de laatste verzorging van een overledene, het opmaken van rouwkamers cq. thuisopbaringen door het bedrijf verzorgd.

In 2004 is vanuit het van oorspong zijnde vervoersbedrijf de uitvaartverzorging Alphega opgericht. Onder de naam Alphega worden alle denkbare diensten die betrekking hebben op uitvaarten aangeboden; van het verzorgen van de complete uitvaart door een uitvaartverzorger, tot het leveren van rouwdrukwerk, rouwbloemwerk, uitvaartkisten, grafmonumenten en uiteraard ook het vervoer.
 

Openheid

De start van de uitvaartonderneming Alphega in 2004 deed binnen de uitvaartbranche nogal wat stof opwaaien. De transparante en eerlijke tarieven die Alphega hanteerd werden openbaar, door middel van grote advertenties, kenbaar gemaakt. Ook de tarieven van andere uitvaartverzorgingen werden hiernaast openbaar gemaakt in een prijsvergelijk. De consument kon door middel van de prijsvergelijkingen inzien jarenlang (te) veel te hebben betaald voor diensten omtrend de uitvaart bij andere uitvaartondernemingen. De advertenties met prijsvergelijkingen hebben geleid tot een rechtzaak tussen een nationaal opereerde uitvaartverzorging en Alphega. Alphega won deze rechtzaak op alle punten.

De grote media aandacht die de gerechtelijke procedure teweeg had gebracht leidde tot aan een landelijke televisie uitzending van NoVa, waar vele misstanden binnen de uitvaart door Alphega aan het licht werden gebracht.

 

Alphega Vandaag

Tegenwoordig is Alphega uitgegroeid tot een middelgrote uitvaartonderneming met meerdere uitvaartverzorgers verspreid over een grotere regio. Alphega verzorgt begrafenissen en crematies met zorg, respect en stijl, waarbij de wensen van de nabestaanden én de kwaliteit voorop staan. Dit alles tegen transparante en eerlijke tarieven.

Contact

Cookie instellingen