Regio Nunspeet

Wanneer een dierbare is overleden moet er op korte termijn veel geregeld worden voor een goed verzorgde uitvaart. De medewerkers van Alphega helpen u graag bij de organisatie van een begrafenis of crematie in de gemeente Nunspeet. De gemeente Nunspeet bestaat uit de Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst.  

Neem telefonisch contact met ons op voor een aannamegesprek of na overlijden: 0341-26 43 95. Wij staan u bij in tijden van verdriet. Samen regelen we de belangrijkste zaken om een waardig afscheid te realiseren. Daarnaast helpen we u met het inlichten van de voornaamste instanties.

Hieronder vindt u meer informatie voor het organiseren van een uitvaart in Nunspeet. 

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0341 – 26 43 95 of info@alphega-uitvaart.nl

Welke mogelijkheden voor een uitvaart zijn er?

Het woord uitvaart wordt voor zowel een begrafenis als voor een crematie gebruikt. Wettelijk gezien zijn begraven en cremeren de toegestane mogelijkheden. Een bijzondere vorm van begraven is de natuurbegrafenis.

Op dit moment kiezen landelijk de meeste mensen voor een crematie, in Nunspeet kiest het merendeel nog steeds voor een begrafenis. Daarnaast is het mogelijk om het lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen.

 • Begrafenis. Een begrafenis is de benaming voor de plechtigheid waarbij de overledene begraven wordt. Andere woorden voor begrafenis zijn teraardebestelling en graflegging. Na de begrafenis hebben de nabestaanden een tastbare gedenkplaats. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie. Dit komt door de kosten van de kist, de grafsteen en de aanschaf of huur van het graf. Een graf kan voor een bepaalde periode gekocht of gehuurd worden, daarna kan dit worden verlengd of wordt het graf geruimd. Daarnaast moet het graf onderhouden worden.
 • Crematie. Een crematie is de plechtigheid waarbij iemand die is overleden gecremeerd wordt. Andere woorden voor crematie zijn verassing en lijkverbranding. Het is een misverstand dat een lichaam verteert door de vlammen in de crematieoven. De verassing geschiedt namelijk door de hoge temperatuur in de oven (circa 1100 graden Celsius). Er is een grote keuze voor de bestemming van het as. Dit kan verwerkt worden in een sieraad, opgeslagen worden in een urn of uitgestrooid worden. Wanneer u het opslaat in een urn kan het alsnog begraven worden of op een urnenplaats, urnentuin of columbarium geplaatst worden.
 • Natuurbegrafenis. Op een natuurbegraafplaats staat het behoud van de natuur voorop. Het is namelijk de bedoeling dat de graven op termijn weer opgaan in de natuur. Er geldt vaak eeuwige grafrust. Op een natuurbegraafplaats kan de overledene in een grafkist of lijkwade begraven. Het is ook moglijk om de urnen met asresten begraven. Op de begraafplaats staan geen traditionele ogende grafstenen.

Begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet en omgeving

Voor inwoners van Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst zijn er verscheidene begraafplaatsen beschikbaar. uitvaart nunspeetDe gemeente Nunspeet beschikt over vier gemeentelijkebegraafplaatsen:

 • Begraafplaats Nunspeet-West aan de Van Oordtstraat 110 in Nunspeet, deze beschikt over een asbestemmingsvoorziening;
 • Begraafplaats Eperweg 22 in Nunspeet (deze wordt niet meer gebruikt om te begraven)
 • Begraafplaats Nunspeet-Oost aan de Eperweg 51 in Nunspeet
 • Begraafplaats aan de Uddelerweg 72 in Elspeet

Er zijn al langere tijd plannen om een natuurbegraafplaats te realiseren in het Elspeterbos. Tot die tijd zijn Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem en Natuurbegraafplaats Westerwolde in Hoog Soeren alternatieve mogelijkheden.

Crematoria in de gemeente Nunspeet en omgeving

Er is geen crematorium in Nunspeet of de directe omgeving. In Zwolle, Amersfoort en Apeldoorn (Ugchelen) bevinden zich de meest gebruikte crematoria vanuit Nunspeet. Uw uitvaartverzorger kan u hierbij helpen. 

Waar kunt u het lichaam van een geliefde opbaren in Nunspeet?

De overledene kan in huis, in een uitvaartcentrum of in een crematorium opgebaard worden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een kerk, clubhuis of verenigingsgebouw. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan de kleding, sieraden, haar en make-up. Het lichaam van de overledene kan door koelingen worden gekoeld. In plaats van koelen kan er ook gekozen worden voor balseming of thanatopraxie. Thanatopraxie is een lichtere vorm van balseming waardoor het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. De meest voorkomende opbaargelegenheid in Nunspeet is thuisopbaring. 

Wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: 0341 – 26 43 95 of info@alphega-uitvaart.nl

Wanneer dient de uitvaart plaats te vinden?

Voor dat een overledene begraven of gecremeerd kan worden dient er eerst toestemming van de gemeente te komen. De uitvaartverzorger regelt dit voor u.

De uitvaart zelf moet uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaatsvinden. Onder bepaalde omstandigheden kan uitstel worden verleend door de gemeente. Bijvoorbeeld als er nog een gerechtelijk onderzoek loopt of wanneer er familie moet overkomen uit het buitenland. 

Wat komt er allemaal kijken bij een begrafenis of crematie?

Wanneer een dierbare overlijdt, moet er veel geregeld worden. Ten eerste is het belangrijk dat het overlijden bij verschillende instanties wordt gemeld. Denk hierbij aan de huisarts, de gemeente, de bank, de werkgever en organisaties waar de overledene lid of abonnee is. Alphega helpt u hier graag bij. U kunt een overlijden dag en nacht bij ons melden via 0341-26 43 95. Wanneer u een melding bij ons doet, maken we een afspraak om samen alle organisatorische zaken op een rijtje te zetten. Ook spreken we dan samen de uitvaart door om een waardig afscheid te realiseren.

Bij de uitvaart zelf komen veel keuzes kijken. Denk hierbij aan de keuze voor begraafplaats of crematorium. De kleding die de overledene aanheeft en de laatste verzorging. De stijl, kleur en soort hout van de uitvaartkist. De opmaak van de rouwadvertentie en/of rouwkaarten en de tekst en afbeeldingen die hierop komen. Is de uitvaart openbaar of alleen voor genodigden, en wie nodig je dan uit? Het vervoer van de overledene naar de locatie van de afscheidsdienst. De invulling van de dienst met sprekers en muziek. Wil je na afloop van de afscheidsdienst nog een koffietafel of andere bijeenkomst organiseren? Waar organiseer je deze en welke hapjes en drankjes wil je de genodigden hier aanbieden? Alphega kan u hierbij helpen. U maakt zelf de keuzes, zodat de uitvaart wordt zoals de overledene het had gewild, maar wij kunnen u helpen bij de invulling en de realisatie.

Waar kan ik een rouwdienst organiseren in Nunspeet?

Traditioneel gezien wordt een afscheidsbijeenkomst gehouden in een kerk, op een begraafplaats of in een aula van een crematorium. Maar het is ook mogelijk om een andere locatie te kiezen, bijvoorbeeld bij u thuis of een zaal in de buurt. Zo kunt u de rouwdienst geheel naar wens van de overledene en nabestaanden invulling geven.

Alphega helpt u graag bij het organiseren van de rouwdienst en het regelen van een passende locatie. Neem voor meer informatie contact met ons op via het formulier of door te mailen naar: info@alphega-uitvaart.nl. Bij spoed raden wij u aan om direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar op het nummer: 0341-26 43 95.

 

Wat zijn de kosten voor een uitvaart?

Over het algemeen is een begrafenis iets duurder dan een crematie. Maar veel hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de overledene en nabestaanden. Denk bijvoorbeeld aan:
 • De keuze van de kist
 • Aanschafkosten van het graf
 • De manier van rouwvervoer
 • De locatie van de afscheidsplechtigheid
 • Hapjes en drankjes na afloop
 • Etc.

Om u een inzicht te geven van de mogelijke kosten, kunt u gebruik maken van onze kosten calculator.

Hoe kan Alphega mij helpen? 

Bij het regelen van een mooi en passend afscheid komt veel kijken. En vooral in een periode van rouw kan dit lastig zijn voor de nabestaanden. Daarom is het aan te raden om met een uitvaartverzorger in gesprek te gaan. In deUitvaart Alphega Nunspeet gemeente Nunspeet is Alphega Uitvaart een bekende naam. Sinds 2004 verzorgen wij uitvaarten. En als een van de eersten publiceerden wij onze tarieven en maakten deze transparant. 

Onder de naam Alphega bieden wij alle denkbare diensten die betrekking hebben op uitvaarten aan; van het verzorgen van de complete uitvaart door een van onze uitvaartverzorgers, tot het leveren van rouwdrukwerk, rouwbloemwerk, uitvaartkisten, grafmonumenten en uiteraard ook het vervoer. De nabestaanden hebben 1 aanspreekpunt gedurende het hele traject. 

Alphega verzorgt begrafenissen en crematies met zorg, respect en stijl, waarbij de wensen van de nabestaanden én de kwaliteit voorop staan. Dit alles tegen transparante en eerlijke tarieven.

U kunt op meerdere manieren contact met ons opnemen. Dit kan via het formulier op deze pagina of door te mailen naar: info@alphega-uitvaart.nl.

Bij spoed raden wij u aan om direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar op het nummer: 0341 – 26 43 95.

Contact

Cookie instellingen