Uitvaartverzekering

Alphega verzorgt uitvaarten voor alle verzekeringen en lidmaatschappen. Dus ongeacht waar u verzekerd en of lid bent kan Alphega de uitvaart verzorgen.

 

Soorten uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen zijn er in vele typen en maten. De meest voorkomende is een kapitaalverzekering: na een overlijden wordt, indien aan alle voorwaarden bij de verzekeraar is voldaan, een (vast) bedrag uitgekeerd. De hoogte van dit bedrag staat doorgaans op de polis vermeld, of valt nog hoger uit omdat er bijvoorbeeld winstdeling van toepassing is geweest.
Nog vaak komen wij polissen met bedragen in guldens tegen van verzekeringsmaatschappijen die ogenschijnlijk allang niet meer bestaan, maar ook deze polissen vertegenwoordigen nog altijd hun waarde. De (kleine) verzekeringsmaatschappijen zijn vaak overgenomen door grotere partijen en vaak blijft het niet bij die ene overname.

Naast kapitaalverzekeringen komen, steeds in afnemende mate, ook zogenaamde naturaverzekeringen nog wel eens voor. In deze gevallen dekt de verzekering een pakket van diensten of producten, zoals bijvoorbeeld rouwvervoer of gebruik van een uitvaartcentrum of opbaarruimte. Het pakket vertegenwoordigt altijd ook een geldelijke waarde, welke zal worden uitgekeerd indien u niet het pakket afneemt. Het is goed om u vooraf te verdiepen wat het pakket exact bevat, want niet altijd komt dit overeen met uw wensen. Bij Alphega kunt u altijd uw wensen laten realiseren.

Alphega biedt (vooralsnog) geen verzekeringen aan. Wel biedt Alphega de mogelijkheid om GRATIS lid te worden. Meer informatie over het Alphega lidmaatschap kunt u vinden op deze pagina. Hier kunt u zich ook kosteloos aanmelden.

Contact

Cookie instellingen