Natuurbegraven

Naast reguliere begraafplaatsen bestaan er ook natuurbegraafplaatsen. Hierbij wordt het lichaam van de overledene begraven in de natuur. Op deze pagina vindt u meer informatie over natuur begraven en geven we antwoord op onderstaande vragen: Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0341 – 26 43 95 of info@alphega-uitvaart.nl
 

Wat is een natuurbegraafplaats?

Natuurbegraafplaatsen zijn speciale plekken in de natuur waar u begraven kan worden, denk hierbij aan een bos of park. Het is de bedoeling dat de graven opgaan in de natuur en daarom is het verboden om een traditioneel grafmonument te plaatsen. Wel is het toegestaan om een natuurlijke markering op het graf te plaatsen, zoals een houten kruis of een schijf van een boomstam. Daarnaast is het belangrijk dat alles wat begraven wordt natuurlijk afbreekbaar is. Denk hierbij aan de kist met bekleding, de kleding van de overledene en eventuele sieraden.
 

Waarom kiezen mensen voor natuur begraven?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom mensen kiezen voor natuur begraven. Allereerst zitten er eeuwige grafrechten op een natuurbegraafplaats. Nabestaanden komen hierdoor niet voor de moeilijke keuze om wel of niet de grafrechten te verlengen na een aantal jaar. Door deze eeuwige grafrechten beschermt u ook meteen een stukje natuur, omdat het graf nooit opgegraven mag worden. Tot slot zijn natuurbegraafplaatsen erg milieuvriendelijk en vereist het graf geen onderhoud. 
 
Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0341 – 26 43 95 of info@alphega-uitvaart.nl
 

Wat zijn de kosten van een natuurbegraafplaats?

Net als bij reguliere begraafplaatsen zit er bij natuurbegraafplaatsen een verschil in kosten van grafrechten. Bij natuurbegraafplaatsen komen deze kosten vaak uit tussen de € 3.500,- en € 4.500,-. Dit ligt iets hoger dan bij reguliere begraafplaatsen, maar bij reguliere begraafplaatsen betaalt u vaak voor 10 tot 30 jaar en bij natuurbegraafplaatsen krijgt u meestal eeuwige grafrechten. Hierdoor bent u uiteindelijk goedkoper uit met een natuurbegraafplaats. Daarnaast mag een natuurbegraafplaats niet gemarkeerd worden met een traditioneel grafmonument, dit scheelt ook in kosten.
 
Bij Alphega houden wij van transparante en eerlijke tarieven. Bereken hoeveel u kwijt bent met uw uitvaart met onze kosten calculator.
 

Hoe verloopt een natuurbegrafenis?

De overledene en nabestaanden kiezen er zelf voor hoe een natuurbegrafenis verloopt. De invulling van een natuurbegrafenis hoeft niet veel te verschillen van een reguliere begrafenis. Er kan voor gekozen worden om eerst een bijeenkomst te organiseren waarbij afscheid wordt genomen. Na de afscheidsplechtigheid kunnen de nabestaanden de overledene begraven in de natuur. Vaak wordt na de natuurbegrafenis een koffietafel georganiseerd.
 
Wij kunnen u helpen met het organiseren van een natuurbegrafenis. Wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0341 – 26 43 95 of info@alphega-uitvaart.nl
 

Welke natuurbegraafplaatsen zijn er in de regio Nunspeet?

Vanuit de regio Nunspeet zijn er verschillende mogelijkheden voor een natuurbegraafplaats. De dichtstbijzijnde natuurbegraafplaatsen zijn gelegen in Assel, Arnhem en Elspeet. De natuurbegraafplaats in Elspeet is vrij nieuw, deze is eind 2019 in gebruik genomen.
 
Een overzicht van de natuurbegraafplaatsen in de regio van Nunspeet:  

 

Wie kan u helpen bij het verzorgen van een natuurbegrafenis?

Alphega helpt u graag met het organiseren van een natuurbegrafenis. We gaan graag vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden. U kunt op meerdere manieren contact met ons opnemen. Dit kan via het formulier op deze pagina of door te mailen naar: info@alphega-uitvaart.nl.
 
Bij spoed raden wij u aan om direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar op het nummer: 0341 – 26 43 95.

Contact

Cookie instellingen