Natuurbegraven in Nunspeet

Een natuurbegrafenis in Nunspeet en omgeving: dé keuze voor een duurzame en milieuvriendelijke begrafenis.

Bij het overlijden van een dierbare komt veel kijken. Naast de kleine zaken die geregeld moeten worden, zijn er tal van mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. Zo bestaat er tegenwoordig ook een ecologische vorm van een uitvaart. Inmiddels zijn er al meer dan 20 natuurbegraafplaatsen in Nederland en neemt dit aantal jaarlijks toe. Mocht u uw dierbare willen begraven in de natuur in de regio Nunspeet is het Elspeterbos een goede keuze.
In dit artikel beantwoorden wij de volgende vragen met betrekking tot begrafenissen in de natuur:
  • Wat houdt een natuuruitvaart in?
  • Wat zijn de eisen voor een begrafenis in de natuur?
  • Wat kost een begrafenis in de natuur?
 

Wat houdt een natuuruitvaart in?

Steeds meer mensen worden zichzelf bewust van hun eigen ecologische voetafdruk. Bij een ecologische uitvaart is de uitstoot minimaal en hierdoor compleet duurzaam. Als u kiest voor een begrafenis in de natuur, wordt u of uw dierbare in de natuur begraven.
 
Bij een uitvaart in de natuur geldt eeuwigdurend grafrecht. Daarmee is het een laatste rustplaats die voor altijd zal blijven bestaan. Een natuurbegraafplaats bestaan niet uit rijen van graven, zoals vaak op een traditionele begraafplaats. De natuurbegraafplaatsen zijn verspreid over een natuurgebied. In de regio Nunspeet is dit natuurbegraafplaats Elspeterbos. Graven worden aangegeven door middel van een boomschijf. Het unieke aan een begrafenis in de natuur is dat de natuur de kans krijgt om het graf te ontdekken en te ervaren, volledig op haar eigen manier.
 
Enkele voordelen van een groene uitvaart zijn:
  • Eeuwigdurend grafrecht;
  • Geen zorgen voor de nabestaanden;
  • Behoud van natuur voor de volgende generaties;
  • Een natuurbegrafenis kent alleen eenmalige kosten.
 

Wat zijn de eisen voor een uitvaart in de natuur?

Een uitvaart in de natuur kent niet veel eisen, een van de voordelen van een groene uitvaart is juist dat er zoveel ruimte is voor persoonlijke invulling. Wat zijn de eisen dan wel?
  • De kleding, schoenen, sieraden en eventuele lijkwade moet gemaakt zijn van afbreekbare stoffen.
  • Uitwendige protheses, pacemakers en sieraden kunnen niet mee het natuurgraf in. Inwendige protheses kunnen wel mee begraven worden.
 
Wist u dat er naast het begraven in de natuur ook een optie is om as in een biologisch afbreekbare urn op een natuurbegraafplaats te plaatsen? Deze urn is speciaal gemaakt voor natuur uitvaarten en breekt zichzelf af. De as van de urn zal terecht komen in de grond, waardoor er een beter vruchtbare grond zal ontstaan.
 

Wat kost een natuurbegrafenis bij Elspeterbos in regio Nunspeet?

De kosten van een natuur uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen. De kosten hiervan zijn gemiddeld €6.500. Op de website van Elspeterbos vindt u meer informatie over de kosten.
Wilt u meer weten over begrafenissen in de natuur? U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier, via ons telefoonnummer: 0341 - 26 43 95 of via het volgende mailadres: info@alphega-uitvaart.nl. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Contact

Cookie instellingen