Thuis opbaren

Thuis opbaren – regio Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Epe, Elburg/Oldebroek


Het opbaren is een groot onderdeel van het afscheid. Een mooi afscheid is belangrijk voor u, maar ook voor uw dierbaren. Daarom vindt Alphega Uitvaartzorg het belangrijk dat het opbaren gebeurt op een manier waar zowel u als uw dierbaren zich comfortabel bij voelen. Dit kan zowel een opbaring thuis zijn, als in het uitvaartcentrum of op een andere locatie.
 
In dit artikel zullen wij de volgende vragen beantwoorden met betrekking tot het thuis opbaren:
  • Waarom thuis opbaren?
  • Hoe werkt het opbaren van een dierbare thuis?
  • Wat zijn de kosten voor thuisopbaring?
  • Hoelang mag een overledene thuisblijven?
 

Waarom thuis opbaren?

Het is voor nabestaanden vaak een fijne gedachte dat er afscheid kan worden genomen van de overledene in een omgeving die voor zowel de nabestaanden als de overledene vertrouwd is. Ook krijgen de nabestaanden bij het opbaren van een dierbare thuis, de gelegenheid om afscheid te nemen wanneer zij dat willen in alle rust. Ze hoeven geen rekening te houden met een uitvaart- of rouwcentrum.
 

Hoe werkt het opbaren van een dierbare thuis?

Bij een opbaring thuis wordt er vaak gekozen om de overledene op bed op te baren. Om ervoor te zorgen dat de overledene koel blijft, wordt er een bedkoeling op het matras gelegd. Uiteraard kunnen wij ervoor zorgen dat deze niet te zien is. Daarnaast controleren wij met regelmaat of alles naar behoren blijft werken. Kort voordat de uitvaart begint, meestal de avond ervoor, wordt de overledene in de kist geplaatst.
 
U kunt er ook voor kiezen om de overledene thuis in een kist op te baren. De koeling zal in dit geval onder de kist geplaatst worden. U bepaalt in dit geval zelf of de kist open of gesloten is tijdens de thuisopbaring. Persoonlijke dingen als knuffels, foto’s en andere bezittingen mogen uiteraard mee in de kist.
 

Wat zijn de kosten voor thuisopbaring?

De kosten voor thuisopbaring bedragen €395,00 en zijn inclusief het bezorgen, gebruik én verwijderen van de benodigde materialen zoals koeling, kleden of eventueel rouwschermen.
De kosten van opbaring in een rouwcentrum liggen meestal hoger dan de kosten voor een thuisopbaring.
 

Hoelang mag een overledene thuisblijven?

Een overledene mag niet later dan zes werkdagen na het overlijden gecremeerd of begraven worden. Dit houdt automatisch in dat een overledene niet langer dan zes werkdagen thuis mag blijven.
 

Wilt u meer weten over thuisopbaring in de regio Nunspeet, Harderwijk. Ermelo, Epe en Elburg/Oldebroek?
U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier, via ons telefoonnummer: 0341 - 26 43 95 of via het volgende mailadres: info@alphega-uitvaart.nl. Wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.
 

Contact

Cookie instellingen