Video-opname of livestream

Al vele jaren bestaat de mogelijkheid tot het opnemen van uitvaartdiensten, ook streamen (uitzenden via internet) is mogelijk. Door de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar deze diensten fors toegenomen. Het is immers niet (meer) in alle instanties mogelijk dat alle belangstellenden een uitvaart in persoon kunnen bijwonen.

Door de forse toename in de vraag naar video-opnames of streamen van de uitvaart is ook het aanbod aan diensten die door Alphega kan worden aangeboden uitgebreid.

Momenteel beschikken de meeste locaties waar een uitvaart(dienst) plaatsvind over apparatuur om video-opnames of een livestream te bewerkstelligen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kerken, die ook de reguliere (zondag)diensten momenteel live via het internet kunnen uitzenden. Ook de meeste uitvaartcentra en crematoria beschikken eveneens over de benodigde apparatuur.

Indien een locatie (nog) niet beschikt over de apparatuur om een video-opname of livestream te bewerkstelligen, dan kan Alphega bemiddelen in een mobiele en tijdelijke oplossing. Hierdoor kan bijvoorbeeld een zeer kleinschalige uitvaartdienst vanuit een woonhuis live worden bekeken door vele belangstellenden via het internet. Ook de gang naar het graf kan worden opgenomen of live worden uitgezonden via het internet.

Wanneer nabestaanden video-opnames of een livestream van de uitvaart wensen, dan kan de uitvaartverzorger van Alphega in alle gevallen hiervoor zorgdragen. Het internetadres (URL) waarop een dienst live kan worden meegekeken is al zeer snel bekend, waardoor deze ook op de rouwbrieven kan worden vermeld zodat belangstellenden hiervoor kunnen worden uitgenodigd.
 
Cookie instellingen